Current Affairs Quiz

Home/Quiz/Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz 2017-04-27T10:19:14+00:00

Current Affairs Quiz

 

Ques 1. At the ISSF Shooting World Cup 2017, Who among the following won the men’s 50m free pistol?

  1. Jitu Rai
  2. Amanpreet Singh
  3. Ronak Pandit
  4. Roy Choudhary

Ans. 1

Ques 2. Which city tops the list of in the report released by Janaagraha Centre for Citizenship and Democracy that analyse the urbanisation program in 21 major cities of India?

  1. Delhi
  2. Chennai
  3. Thiruvananthapuram
  4. Mumbai

Ans. 3

Ques 3.  At the riverfront of Brahmaputra, Which state will host its first river festival- Namami Brahmaputra?

  1. West Bengal
  2. Tripura
  3. Assam
  4. Arunachal Pradesh

Ans. 4

Ques 4.  For North Koreans, Which country has banned the visa free entry?

  1. Malaysia
  2. Iran
  3. Russia
  4. Myanmar

Ans. 1

Ques 5. Who among the following has sworn in as the Maharashtra’s first Right to Services (RTS) Chief Commissioner?

  1. Sumeet Mahajan
  2. Devkumar Patil
  3. Swadheen Kshatriya
  4. Satish Kashyap

Ans. 3

Ques 6. Which of the following is India’s first superfast train, fully unreserved, long-distance?

  1. UDAY
  2. Diksha
  3. Tejas
  4. Antonya

Ans. D

Ques 7. At the 10th annual ESPN Cricinfo Awards, Who has been named as the ‘Captain of the Year’?

  1. Virat Kohli
  2. Ben Strokes
  3. Quinton de Kock’s
  4. Stuart Broad

Ans. 1

Ques 8. Who has been appointed as the honorary brand ambassador of Sightsavers, a global organisation working to prevent avoidable blindness?

  1. Irfan Khan
  2. Anil Kapoor
  3. Kabir Bedi
  4. Anupam Kher

Ans. 3

Ques 9. What is the tenor of the Sovereign Gold Bonds 2016-17–Series IV?

  1. 8 years
  2. 6 years
  3. 4 years
  4. 5 years

Ans. 1

Ques 10. Who is the Paytm’s founder?

  1. Ashish Goel
  2. Navneet Singh
  3. Sumeet Jain
  4. Vijay Shekar Sharma

Ans. 4

Ques 11. According to report presented by Social Welfare, Women and Child Development, Health and other departments, Which of the following Indian has the least infant mortality rate?

  1. Chennai
  2. Kerala
  3. Goa
  4. Puducherry

Ans. 3

Ques 12.  With which of the following bank, Health insurer Apollo Munich Health Insurance has entered into bancassurance?

  1. Canara Bank
  2. Union Bank
  3. Bandhan Bank
  4. Dena Bank

Ans. 4

Ques 13. To monitor the sex-ratio in the district as part of the ‘Beti Bachao, Beti Padhao’ programme, For which of the following city has Haryana government set up an online system?

  1. Hisar
  2. Faridabad
  3. Karnal
  4. Panipat

Ans. 4

Ques 14. As the representative of Badminton World Federation (BWF), Who among the following has been appointed?

  1. Saina Nehwal
  2. Carolina Marin
  3. Kamilla Rytter
  4. PV Sindhu

Ans. 1

Ques. 15. By International Hockey Federation , Who among the following has been awarded with the Best Players of the Year 2016 (Female)?

  1. Naomi Van
  2. Maddi Hinch
  3. Hilary Knight
  4. Maria Granato

Ans. 1

Ques. 16. Which of the following countries has been named the richest city, according to the latest New World Wealth report,?

  1. Mumbai
  2. Kolkata
  3. Bengaluru
  4. Delhi

Ans. 1

Ques. 17. A heart attack treatment program RAHAT is launched by?

  1. Rajasthan
  2. Haryana
  3. Gujrat
  4. Bihar

Ans. 1

Ques 18. As the global ambassador of American Cancer Society, Who among the following has been appointed?

  1. Dinah Jane
  2. Normani Kordei
  3. Camila Cabello
  4. Ally Brooke

Ans. 2

Ques. 19.  With a score of 228.8 in the final round, Who secured India’s first medal at the ISSF World Cup?

  1. Pooja Ghatkar
  2. Anisa Sayyed
  3. Shreyasi Singh
  4. Ayonika Paul

Ans. 1

 

Ques 20. As the brand ambassador for Swachh Bharat Abhiyan, Who has been appointed ?

  1. Katrina Kaif
  2. Virat Kohli
  3. Shilpa Shetty
  4. Amitabh Bachchan

Ans. 3

Ques 21.  A new zip line connects Spain, Limite Zero,and ________

  1. Italy
  2. Germany
  3. Greece
  4. Portugal

Ans. D

Ques 22. which state imposed complete Ban on Hookah Bars recently?

  1. Maharashtra
  2. Punjab
  3. Haryana
  4. Gujrat

Ans. D

Ques 23.  As Prime Minister of Somalia, Who has been appointed?

  1. Mohammad Ali Khaire
  2. Hassan Ali Khaire
  3. Taimur Ali Khaire
  4. Haider Ali Khaire

Ans. B

Ques 24. After Bombay High, Which is second largest crude oil producer in the country?

  1. Gujrat
  2. Rajasthan
  3. Andhra Pradesh
  4. Madhya Pradesh

Ans. B

Ques 25.  In India, Who is hold the Ministry of AYUSH?

  1. Smriti Irani
  2. Rajnath Singh
  3. Shripad Yasso Naik
  4. Kalraj Mishra

Ans. C